De ce este alaptarea considerata a fi cea mai buna pentru bebelus? Alaptarea are o valoare deosebita. Este forma naturala de hranire a bebelusului. Inca din sarcina organismul gravidei se pregateste pentru alaptat.

De ce este alaptarea considerata a fi cea mai buna pentru bebelus? Alaptarea are o valoare deosebita. Este forma naturala de hranire a bebelusului. Inca din sarcina organismul gravidei se pregateste pentru alaptat.
Laptele de mama este unicul aliment pregatit in mod natural pentru alimentatia noului-nascut si este recomandat ca aliment de electie atunci cand acest lucru este posibil.
Laptele matern reprezinta alimentul ideal, alaptarea avand beneficii dovedite stiintific atat pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului cat si pentru mama.
Mai intai isi ridica barbia, apoi pieptul, apoi va sta in fundulet, mai apoi va incerca sa se ridice singurel, apoi va merge sau nu ca un catel prin casa si la un moment dat va merge singur …
Majoritatea bebelusilor trec prin mai multe pusee de crestere in primele lor 12 luni. Daca esti o mamica la primul bebelus, e bine sa stii despre aceste puseuri de crestere pentru a sti de ce vrea sa pape mai mult.
Prima modalitate de a-l introduce pe micuțul tău în universul diversificării alimentației este să-i oferi piureuri. Ține cont de recomandarea unui medic pediatru și, începând cu vârsta de 6 luni, poți începe treptat să-i strecori în acestea fructe, legume, carne și pește.
Pentru acele femei care pot alăpta și aleg să facă acest lucru, alăptarea unui bebeluș poate aduce extrem de multe satisfacții. Cu toate acestea, nu te aștepta la prea multe de la tine sau de la nou-născut chiar de la început.
Piureurile pentru bebeluşi se prepară uşor şi rapid. Îţi prezentăm mai jos câteva reţete sănătoase şi hrănitoare de piureuri, pentru diversificarea la bebeluşi:
Ca părinți, abia așteptăm să vină momentul în care copilul va dormi neîntors toată noaptea. În realitate însă nimeni nu doarme neîntrerupt întreaga noapte. Cum dorm bebelușii,află din acest articol.
Problemele de flux al laptelui se rezolvă în cele mai multe dintre situații prin alăptare la cerere. Cum să afli dacă fluxul laptelui a scăzut, citește în acest articol.